Amiga 1200 without composite

Composite of machine not working. First I though it was the CXA1145 video encoder, because all signal where present, but no composite output. The voltage of the CHROMA_OUT was very low. So the question.. what is causing this? I replaced all small components (resistors & capacitors) between CHROMA_OUT (CXA1145 pin 15) and CHROMA_IN (CXA1145 pin […]

Read More

Amiga 1200 meltdown

Received an Amiga 1200 to fix. Someone tried to do a recap on this machine but failed, pads are gone, some are loose, plastic melted.. not a very good job..   Beside those issues the “repairman” sprayed the board with “Flux SK10”.. why ?! The whole board is sticky.. The keyboard fpc top cap even […]

Read More

Amiga 1200 black screen on RGB output

Black screen on RGB output can be a broken E263R Ferrite Bead (FB200). Monitor won’t get into RGB mode if there is no 5V on pin 23. I have seen several Ferrite Beads that were broken, and have a much higher resistance (impedance). After replacement 5V is restored and we have RGB signal again.  

Read More

E-Matrix 1230-50 / dead

Amiga 1200 – E-matrix 1230-50MHz Got an E-Matrix 1230-50MHz for repair. Owner tried to replace Oscillator, but that didn’t end up well.. ? Problems found 2 broken traces Dead Oscillator 50MHz Not working SIMM RAM module Fixes Fixed traces with jump wires Replaced Oscillator Used own 8MB SIMM to test card

Read More

Amiga 1200 – no boot

Got an Amiga 1200 for repair, which didn’t boot. Only red screen on composite, on RGB nothing. Owner said there was a problem with kickstart 3.1, but diagrom dropped garbage.. Output on composite: Checked all data/addreslines from rom sockets, all where good and clocks are detected.. Did a reflow, on Alice, Budgie, cpu, chipram and […]

Read More